DOCTORS ABROAD
Healthcare Consulting


Az angliai orvosi munka
GY.I.K.   (Gyakran ismételt kérdések, Anglia)

GY.I.K. Németország itt.


" Hány év munkatapasztalat szükséges az angliai munkavállaláshoz?"

" Magyarországon eltöltött, igazolt fél - egy év szükséges. Ez azt jelenti, hogy a rezidens képzés első éve után szabad az út,
illetve nem akkreditált, de bármely orvosi gyakorlat is megfelelő, szóval önnek nem szükséges, hogy a rezidens képzésbe bekapcsolódjon!"

"Milyen előnyöm származik abból, ha elmegyek a tanácsadásra? "

" Rengeteg, hisz a több éves angliai munkatapasztalat felbecsülhetetlen, mind szakmai, mind emberi téren, de ezt leginkább utólag fogja értékelni. Ne aggódjon, biztosan hálás lesz nekünk! "

"Könnyebb-e orvosnak lenni Angliában?"

"Sajnos nem, de a kielégítő mértékű fizetés kompenzálja a fáradtságos munkát."

" Igaz-e az, hogy Angliában olyan szigorúan veszik a munkaidő pontos betartását és nincs túlóra, mert a munkaidő végeztével a következő műszak időben leváltja kollegáját?"

" A túlóra jól ismert fogalom Angliában, de ez általában a külföldieknek a kiváltsága marad. A jó hír viszont az, hogy az ügynökség kifizeti a ledolgozott óra minden egyes percét. Így a túlóra sem esik olyan rosszul. "

" A locum doctor kifejezés mit jelent pontosan? "

" A locum orvos úgymond helyettesítő orvos, aki betölt egy üresen maradt posztot, helyettesíti a szabadságon lévő vagy betegség miatt távol maradó kollegát. "

" Milyen a fogadtatásra számíthatnak a magyar orvosok Angliában?"

" Általában pozitívan állnak a magyarokhoz köszönhetően jól ismert munkabírásunknak és megbízhatóságunknak. Persze kivételek mindig vannak."

" Szükséges-e az hogy angoltudásom perfekt legyen ahhoz, hogy orvosként Angliában dolgozhassak? "

" Nem szükséges perfekt angol, azonban egy magabiztos középfokú nyelvtudás elengedhetetlen. Fontos a jó kommunikációs készség - mely persze mindig fejleszthető - merni kell beszélni, ha kell kérdezni, hisz betegek életéről van szó."

" Az angol orvosi nyelv könnyű-e a magyaroknak? Gondolok itt a magyar orvoslásban használt megannyi latin kifejezésre. "

" Nem nehezebb mint a latin, a trükk inkább a kiejtésben van. De mindez hamar elsajátítható a mindennapokban, főleg ha nincs más választás, hisz csinálni, érteni kell. Nem kell aggódni, mert aki egy orvosit el tudott végezni, és beszél angolul, annak ez nem lesz akadály!"

"Kicsit drágállom a szolgáltatás árát. Nem sok ez a pénz?"

" Gondolja végig mennyi időt, pénz és energiát fektetett az orvosi diplomája megszerzésébe. Csak egy kicsi választja el attól, hogy befektetése megtérüljön és tudásához méltó fizetésben részesüljön. A szolgáltatás ára nagyon hamar, busásan fog megtérülni, csak nem szabad késlekedni."

"A volt kollegám is megcsinálta és álláshoz jutott mindenféle közvetítő nélkül Angliában, akkor nekem miért kellene?"

" Kérdezze meg volt kollegáját, hogy mennyi utánajárás, pénz és idő, mennyi boszúsággal és elkeseredéssel járt, amíg rájött, hogyan tud és egyáltalán tud-e állást vállalni angol nyelvterületen. Persze csak akkor van értelme, ha volt kollégája őszinte lesz, hisz valószínűleg ma már ő sem így kezdené."

British National Formulary
Compiled with the advice of clinical experts this essential reference provides up-to-date guidance on prescribing, dispensing and administering medicines
http://bnf.org

Welcome to the National Institute for Health and Clinical Excellence. The National Institute for Clinical Excellence is developing a series of national clinical guidelines
to secure consistent, high quality, evidence based
http://www.nice.org.uk/

The British Medical Association is the professional medical association and trade union for doctors and medical students.
Read the latest news on the work
http://www.bma.org.uk/

Doctors.net.uk is the largest professional network of UK doctors. It provides its members with free online services including an exclusive
http://about.doctors.net.uk/Home

Embassy of the Republic of Hungary, London
Web site of the Hungarian Embassy in London, United Kingdom.
http://www.mfa.gov.hu/kulkepviselet/uk/hu

The aims of the BMJ are to publish rigorous accessible information that will help doctors improve their practice and will influence the international debate
http://www.bmj.com/

English-Hungarian, Hungarian-English Online Dictionary MTA SZTAKI
http://szotar.sztaki.hu/magyar-angol
Hasznos linkek

(Megtekintésükhöz katintson a szöveg alatti internet címekre)
 
 
© Copyright 2009-15 Doctors Abroad
Doctors Abroad Orvosi, Egészségügyi Tanácsadó és Szolgáltató Kft.
8200 Veszprém Cserhát 3/a tel.: 06303314352 e-mail: info@doctorsabroad.hu


angliai orvosi állás
Doctors Abroad Angol
doctors abroad magyar
 
®
További hasznos információk angol nyelvű oldalunkon (FAQ) és bloggunkon. Úgyszintén, kérdéseit és meglátásait elküldheti email-ben is a doctorsabroad@yahoo.com címre.

®
 
 
 
 
 
 
 
DOCTORS ABROAD
A külföldi orvosi munka

Szaktanácsadás és állásközvetítés orvosoknak és egészségügyi dolgozóknak külföldi munkavállaláshoz immáron 18 országba professzionális színvonalon